YouMe’s

De naam YouMe (You and Me) is ontstaan vanuit de gedachte dat we elkaar nodig hebben. In het Nederlands is het jij en ik, maar dit kan ook staan voor: God en jij, jij en God, je vrienden en jij, je ouders en jij. Op deze manier hoef je er nooit alleen voor te staan.

We hebben Bijbelstudies in de even weken waarbij de Bijbel centraal staat samen met de vragen die jij hebt. We hebben Chill-avonden in de oneven weken waar je kan relaxen in ons eigen jeugdhonk door spelletjes te doen, muziek te luisteren, film kijken of een goed gesprek te hebben. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten, zoals een startweekend, gala, met elkaar naar Opwekking en afsluitingsfeest.

We komen altijd samen op zaterdagavond om 20:00 uur in de Opstandingskerk, behalve in de kerst- en zomervakantie.

Om ervoor te zorgen dat iedere YouMe studie krijgt die hij of zij begrijpt, werken we met drie groepen; de tieners, de jonge jeugd en de jeugd.

Tieners

De tieners zijn voor ons heel belangrijk. Door een goede relatie met hen op te bouwen, zullen ze blijven komen. Hun eerste jaar bij de YouMe’s is een jaar vol veranderingen, ze gaan voor het eerste naar de middelbare school en gaan voor het eerst naar de YouMe’s. We hopen dat ouders de tieners blijven motiveren om te komen en met ons een goede tijd te hebben.

Jonge jeugd

Bij de jonge jeugd wordt er dieper op de geloofszaken ingegaan. Het is de bedoeling dat ze meer over de Bijbel leren en hoe ze Bijbelse principes toe kunnen passen in hun eigen leven. We doen deze studieavonden op een leuke, creatieve en actieve manier.

Jeugd

Bij de jeugd wordt er om meer interactie gevraagd. We proberen een ‘oud’ boek op een moderne manier uit te leggen. De jeugd krijgt een thema waarbij ze worden uitgedaagd zelf de Bijbel te gaan lezen en hierover na te denken. Tijdens de studies wordt er vooral gesproken over de inhoud van de Bijbelteksten en hoe we deze kunnen toepassen in de huidige tijd.